X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

De ce are nevoie NATO de Ucraina?

25 noi. 2014,, 01:00   Externe
1630 0
Foto: ruvr.ru
Ucraina nu este așteptată nici în NATO, nici în UE, a recunoscut ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

Între timp, Washingtonul continuă să promită Kievului că va intra în curând în NATO. Cu toate că și experții americani declară că NATO are nevoie de Ucraina în calitate de bază militară uriașă.

După cum consideră Frank-Walter Steinmeier, aderarea Ucrainei la UE, este ceva „nerealist”. Potrivit lui, modernizarea economică și politică a Ucrainei este un „proiect de mai multe generații”. De aceea nu are nici un sens să se vorbească despre aderarea Ucrainei la UE, chiar și într-un viitor îndepărtat.

În SUA, starea deplorabilă a economiei și politicii ucrainene este înțeleasă perfect (probabil că acest lucru nu este înțeles doar la Kiev). Însă, SUA sunt puțin preocupate de acest lucru, principalul este menținerea încrederii autorităților de la Kiev că paradisul NATO și european va veni în curând. Astfel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jeff Rathke a declarat vineri că America susține dorința Ucrainei de a intra în NATO.

NATO a ales strategia fără compromis „totul sau nimic”, scrie profesorul James Petras de la Universitatea Binghamton din New York în publicația Global Research. Pentru a ocupa toată Ucraina, NATO distruge cu mâinile ucrainenilor sud-estul încăpățânat, distruge populația și industria lui și duce un război economic amplu cu Rusia, relevă Petras. De fapt, NATO a pregătit pentru Ucraina rolul de bază militară americană multifuncțională în Europa de Est. Iar „febra militară„ cuprinde tot mai mult Occidentul, consideră profesorul relevând că urmările unei astfel de nebunii devin tot mai serioase.

Europa înțelege că securitatea Europei nu constă în avansarea NATO spre Est și crearea de noi baze militare. Potrivit președintelui finlandez Sauli Niinisto, intrarea Finlandei în NATO poate înrăutății puternic relațiile țării lui cu Rusia. Iar în prezent, Rusia este un stat puternic. Atunci de ce Finlanda trebuie să se certe cu Rusia?


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?