X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Avertisment Banca Mondială: Încălzirea climatică agravează considerabil sărăcia pe glob

24 noi. 2014,, 19:30   Externe
1626 0
Foto: reportua.com
Banca Mondială a avertizat că încălzirea climatică riscă să agraveze "considerabil" sărăcia pe glob, afectând recoltele agricole şi ameninţând securitatea alimentară a milioane de persoane.

"Fără o acţiune puternică şi rapidă, încălzirea (...) şi consecinţele ei ar putea agrava considerabil sărăcia în numeroase regiuni de pe glob", avertizează Banca Mondială într-un raport publicat înainte de conferinţa de la Paris pe tema climei.

Seceta, canicula, acidificarea oceanelor sunt câteva dintre elementele care fac ca Banca Mondială să anticipeze un scenariu în care comunitatea internaţională nu îşi va atinge obiectivul de limitare a creşterii temperaturii mondiale la plus 2 grade Celsius în raport cu epoca preindustrială, faţă de plus 0,8 grade Celsius în prezent.

Banca Mondială a avertizat că evenimente climatice "extreme" care au loc în prezent "o dată la un secol" ar putea deveni "noua normă climatică". BM a tras un semnal de alarmă mai ales în privinţa a trei regiuni de pe glob: America Latină, Orientul Mijlociu şi Europa de Est.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?