Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Poroşenko, huiduit la ceremonia de la Kiev (VIDEO)

21 noi. 2014,, 16:20   Externe
4283 8
Foto: spbdnevnik.ru
Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a fost huiduit vineri, la Kiev, la ceremonia prin care a fost marcat un an de la începutul protestelor proeuropene din Piaţa Independenţei (Maidan), a căror reprimare violentă a provocat în februarie căderea regimului ucrainean.

"Ruşine! De ce nimeni nu a fost pedepsit?", au scandat zeci de apropiaţi ai victimelor reprimării din februarie către preşedintele ucrainean, care depunea o coroană de flori pe strada Instituţka, unde au fost ucişi majoritatea manifestanţilor.

Vicepreşedintele american Joe Biden, care urma să participe împreună cu preşedintele Petro Poroşenko la ceremonie, nu a mai coborît din maşină.

"Datorită sîngelui vărsat de copiii noştri ocupaţi acest post", i-au transmis protestatarii preşedintelui ucrainean. "Poroşenko, unde sînt asasinii copiilor noştri?", scria, de asemenea, pe un afiş purtat de manifestanţi.

La 21 noiembrie 2013, regimul prorus de la Kiev a renunţat la semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, în favoarea consolidării cooperării cu Rusia, ceea ce a declanşat mai multe săptămîni de manifestaţii proeuropene şi apariţia mişcării Maidan.

În februarie, reprimarea manifestaţiilor din Piaţa Independenţei din Kiev s-a soldat cu aproximativ o sută de morţi, în condiţii care nu au fost încă elucidate.

După intervenţiile în forţă asupra manifestanţilor, preşedintele de la acea vreme, Viktor Ianukovici, a fugit în Rusia, iar ulterior a fost demis de Parlament. Miliardarul prooccidental Petro Poroşenko a fost ales la conducerea Ucrainei în 25 mai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?