Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Albright: Putin este 'un bun tactician, dar un prost strateg'

21 noi. 2014,, 13:20   Externe
4179 8
Foto: agerpres.ro
Uniunea Europeană (UE) a fost 'ștearsă și ineficientă' în situația cu criza din Ucraina, a declarat fostul secretar de stat al SUA Madeleine Albright, cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a Revoluției de Catifea din Cehoslovacia, informează postul de radio Vocea Americii, potrivit Unian.

Madeleine Albright a subliniat că așteptările, conform cărora Europa va deveni parte a deciziei și nu a problemei însăși, au eșuat.

De asemenea, Albright a subliniat că eforturile SUA în acest domeniu nu au fost extrem de reușite, inclusiv pentru că promovarea democrației a început să se asocieze cu un aspect militarizat al acesteia.

Fostul secretar de stat al SUA a subliniat că acțiunile președintelui rus, pe care l-a calificat drept 'bun tactician, dar prost strateg', au avut un efect exact contrar celui pe care îl aștepta Vladimir Putin. 'Prin acțiunile sale, Putin a unit Europa în loc să o dezbine', a subliniat Albright.

Încercînd să anticipeze viitorii pași tactici ai președintelui rus, Madeleine Albright a declarat: 'Desigur, el nu va intra în Europa cu o mare armată. El va încerca prin toate mijloacele să o 'hărțuiască', pentru a provoca haos și a dezorienta'.

Opinia lui Madeleine Albright este împărtășită de fostul ministru de externe al Cehiei, Karel Schwarzenberg. 'Putin este suficient de deștept pentru a nu declanșa un mare război, pentru a nu implica în el mulți oameni. În aceasta constă acum arta politicii externe ruse', a subliniat fostul șef al diplomației cehe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?