Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Cât de pregătiţi sunt drumarii din nordul Moldovei pentru a înfrunta zăpada

13 noi. 2014,, 10:15   Societate
2557 0
Foto : esp.md
Drumarii din nordul ţării spun că, de această dată, iarna nu-i va lua prin surprindere. Muncitorii au reparat utilajele de deszăpezire şi au făcut rezerve de material antiderapant. În prezent, sunt montate parazăpezi, instalaţii care nu permit vântului să viscolească zăpada şi să blocheze carosabilul.

Drumarii au început să construiască parazăpezi acum două luni:

"Costă scump dar nu avem ce face, pentru şoferi, pentru pietonii care merg pe drum asta tare mult îi ajută. Nu se fac atâtea accidente şi nu se blochează drumul."

"Avem ani de zile de când vedem că tot timpul aici e omăt mare din cauza vântului. Şi ele se instalează la 30-50 de metri distanţă de carosabil. În caz de vânt puternic omătul este aşazat până la traseu."

Angajaţii se plâng că jumătate din tehnică nu corespunde standardelor. Din această cauză, utilajele ies, deseori, din funcţiune.

"Tehnica e vechi, asta este din 1966 are aproape 50 de ani. Dar facem tot posibilul să fie în regulă. Avem nevoie de o freză, care aruncă zăpada mai departe, aici se intâmplă că se face mobile de trei metri şi jumătate şi cam e greu că maşinile pe care le avem", a zis mecanicul SA "Drumuri Edineţ", Iurii Dimineţ.

Muncitorii spun că au rezerve de material antiderapant pentru două luni.

"Suntem în aşteptarea sării, vom pregati încă două mii de tone de material antiderapant, la momentul de faţă avem în stoc 1500 de tone. Altele 500 de tone sunt deja puse pe benzi curbe pe traseele locale", a explicat şeful de sector al SA "Drumuri Edineţ", Alexandru Ciumac.

Potrivit directorului SA "Drumuri Edineţ", în acest an, au fost deja încheiate contracte cu agenţii economici care dispun de utilaje de deszăpezire.

"Am avut anii precedenţi exemple şi am anticipat, tehnica e deja pe sectoare, iar în caz de necesitate vor interveni cu ajutor dacă noi nu vom reuşi cu tehnica noastră", a menţionat director SA "Drumuri Edineţ" Leonid Corcimari.

Întreprinderea SA "Drumuri Edineţ" efectuează lucrări de întreţinere în raioanele Ocniţa, Donduşeni, Edineţ şi Briceni. Anul trecut, pentru lucrările de deszăpezire s-au cheltuit peste 10 milioane de lei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?