Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Juncker: Cameron are o problemă cu ceilalți premieri din Uniunea Europeană

5 noi. 2014,, 16:25   Externe
3198 1
Foto: ruvr.ru
Președintele noii Comisii Europene, Jean-Claude Juncker, a negat miercuri că ar avea 'probleme' cu șefii guvernelor italian și britanic, dar a opinat în schimb că David Cameron are 'o problemă cu ceilalți premieri' din cadrul Uniunii Europene, relatează France Presse.

'Eu nu am nicio problemă în mod special cu Renzi, pe care îl apreciez foarte mult, și nu am nicio problemă cu Cameron. În schimb, Cameron are o problemă cu ceilalți premieri' europeni, a subliniat Juncker cu ocazia unei conferințe de presă. El i-a acuzat marți pe Cameron și Renzi că folosesc un 'limbaj dublu' cu privire la negocierile bugetare în Europa.

'Nu sînt o persoană care să tremure în fața premierilor sau a altor instanțe', a afirmat Juncker, la capătul primei reuniuni plenare a noului executiv european, ce îi succede Comisiei Barroso.
.
În context, Jean-Claude Juncker și-a exprimat hotărîrea de a apăra onoarea executivului european în fața 'criticilor nejustificate'. 'A spune că nu trebuie să intervenim în anumite dosare ce țin de coordonarea economică europeană și a spune că nu accepți lecții de la birocrații de la Bruxelles reprezintă o descriere care-mi displace', a insistat Juncker. 'Nu sîntem birocrați, ci oameni politici', a remarcat fostul lider al Eurogrupului.

În cadrul ultimei sale deplasări la Consiliul European, Renzi a criticat fosta comisie, după ce primise de la Bruxelles o scrisoare ce atrăgea atenția asupra unei 'devieri importante' a bugetului italian față de normele bugetare europene și solicita Romei să propună soluții. Guvernul italian și-a revizuit în cele din urmă proiectul și a propus un efort suplimentar de circa 4,5 miliarde de euro, angajîndu-se să își reducă deficitul structural cu peste 0,3% din PIB, față de 0,1% din proiectul inițial.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?