X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Cei mai influenți politicieni și partide ale lunii octombrie

5 noi. 2014,, 13:50   Politică
3235 3
Foto: trm.md
Premierul Iurie Leancă, liderul PLDM, Vlad Filat, și președintele PCRM, Vladimir Voronin, au fost desemnați cei mai influenți politicieni ai lunii octombrie. Datele se conțin în clasamentul întocmit lunar de Institutul de Analiză şi Consultanță Politică „Politicon”, informează NOI.md.

Liderul PCRM a urcat o poziție în top, ocupînd locul trei, deținut anterior de ministrul de externe, Natalia Gherman. De remarcat este și ascensiunea cu două poziții, de pe 7 pe 5, a președintelui Nicolae Timofti. Locul 6 în rîndul celor mai influenți politicieni i-a revenit liderului PD, Marian Lupu, pe 7 s-a clasat primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, iar pe 8 – ministrul Educației. Maia Sandu a urcat patru poziții, revenind în fruntea clasamentului. Încheie top 10 cei mai influenți politicieni ai lunii prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, care s-a poziționat pe locul 9, și președintele Parlamentului, Igor Corman, – pe 10.

Potrivit experților „Politicon”, în clasamentul lunii octombrie se regăsesc principalii actori politici implicaţi în campania electorală. E vorba de cei care au şanse reale de a accede în viitorul legislativ şi care se numără printre membrii de frunte ai formaţiunilor politice pe care le reprezintă, precizează experții.

La capitolul partide politice, cele mai influente rămîn a fi PLDM, PD și PCRM. Pe poziția a patra s-a clasat PL, pe 5 – PSRM, iar pe șase – Partidul „Patria”. La coada clasamentului s-au poziționat Partidul Liberal Reformator, Mișcarea Populară Antimafie, Partidul Național Liberal și Partidul Popular. „În partea superioară a topului se poziționează partidele politice capabile să convertească influența politică în capital electoral. Șansele electorale ale partidelor aflate în partea inferioară a topului sînt mai mult teoretice decît practice”, menționează experții.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?