Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Jacques Sapir: Sud-vestul Ucrainei dorește să devină independent

4 noi. 2014,, 13:05   Externe
4882 4
Foto: moldova.org
Evenimentele din Piața Independenței au dus la dezintegrarea țării. Însă nu numai estul, dar deja și sud-vestul Ucrainei demonstrează o îndepărtare de la politica autorităților de la Kiev, consideră Jacques Sapir, expert francez în domeniul geopoliticii și macroeconomiei.

În urma evenimentelor din Piața Independenței din Ucraina a fost deteriorat echilibrul fragil din integrarea țării. În viitorul apropiat acest lucru poate duce la tentativele teritoriilor din sud-vestul țării de a adera la Polonia, Ungaria și Slovacia, ori la tentative de a căpăta independența, scrie directorul de cercetare de la Școala Superioară de Științe Sociale, Jacques Sapir pe blogul său.

Analiza participării populației la alegerile din Ucraina a demonstrat că în sud-vestul țării, teritoriile învecinate cu Ungaria și Slovacia se îndepărtează tot mai mult de politica de la Kiev, scrie Sapir.

După cum consideră autorul, acest lucru este legat de teama pe care populația, care nu este „ucraineană” o simte față de autoritățile de la Kiev și lipsa unei posibilități de a-și exprima liber opinia politică. De asemenea, oamenii sînt îngrijorați de comportamentul grupurilor extremiste și impunitatea lor relativă, consideră Jacques Sapir.

„Ucraina, care a existat în perioada 1991-2014, se află pe calea dezintegrării. Acest lucru este legat nu numai de rebeliunea din estul țării. „Forțe explozive” există nu numai în estul, dar și în vestul țării”.

Dorința unora de a impune Ucrainei „mono-etnicitatea” contravine realităților din această țară, consideră Jacques Sapir.

Potrivit lui, mișcarea din Piața Independenței poate duce în decurs de cîteva luni sau cîțiva ani la dezintegrarea Ucrainei.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?