X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Atenţie, un nou virus foarte periculos se răspândeşte pe Facebook; Despre ce este vorba

1 noi. 2014,, 12:45   Externe
7186 0
Foto: wikihow.com
Un nou virus circulă pe Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume, iar specialiștii atrag atenția utilizatorilor să nu acceseze mesajul care îi îndeamnă să facă un test de inteligență.

„Noi sperăm că sunteți destul de deștepți încât să nu dați click! Nu pentru că am avea vreo îndoială, ci pentru că este o tentativă de fraudă care circulă pe Facebook zilele astea!”, au scris pe Facebook cei de la Bitdefender.

Specialiștii firmei de securitate informatică au postat și o poză ce conține mesajul sub care se ascund hackerii: „Cât de deștept ești? Începe testul și află care este coeficientul tău de inteligență”.
Reprezentanții Bitdefender nu au precizat câți români au căzut în această capcană și câte calculatoare au fost infectate.

Criminalitatea informatică este și în atenția autorităților. Recent, Iulian Fota, consilier prezidențial pe probleme de securitate, a declarat că aceasta este mai profitabilă decât traficul de droguri. „Și spionajul cibernetic și alte feluri de atacuri mă aștept să crească. Sunt îngrijorat de creșterea în intensitate a criminalității informatice. E noul business pe care organizațiile de crimă organizată îl identifică că fiind profitabil.

„Este mai profitabil decât traficul de droguri. Sunt deja organizații criminale de mare acoperire internațională care renunță la activități clasice, de tip trafic de droguri, și se orientează pe criminalitatea cibernetică, extrem de profitabilă”, a afirmat Fota la un seminar pe tema securității cibernetice organizat de grupul UTI.

De asemenea, Sorin Encutescu, consilier de stat al premierului, a menționat că România s-a confruntat anul trecut cu 42 de milioane de incidente de securitate informatică, ce au afectat 2 milioane de IP-uri, cele mai multe atacuri vizând sistemul financiar bancar și instituțiile publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?