X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Omsk a fost interzisă livrarea unui lot de 20 de tone de mere moldovenești livrate din Kazahstan

31 oct. 2014,, 15:15   Economie
2718 0
Foto: vidsboku.com
„Rosselhoznadzor” a contracarat o tentativă de introducere în regiunea Omsk a unui lot de 20 de tone de mere de proveniență moldovenească livrate din Kazahstan, informează NOI.md.

Potrivit Direcției „Rosselhoznadzor” pentru regiunea Omsk, introducerea merelor moldovenești din Kazahstan a fost contracarată în urma acțiunilor întreprinse în comun cu Direcția grăniceri a Rusiei pentru regiunea Omsk la punctul internațional auto „Isilkul”.

Lotul de mere din Moldova a fost întors pe teritoriul Kazahstanului, iar persoana vinovată a fost sancționată administrativ.

Amintim că de pe 21 iulie serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a interzis importul de fructe din Republica Moldova, invocînd încălcarea sistematică a cerințelor fitosanitare ruse și internaționale. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele. Totodată, Rusia a interzis introducerea pe teritoriul său a producției de origine vegetală din Moldova, transportată în bagajele persoanelor care sosesc din țara noastră.

Din momentul introducerii interdicțiilor, este deja al treilea caz în care angajații Direcției „Rooselhoznadzor” pentru regiunea Omsk au contracarat tentative de livrare a merelor moldovenești.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?