Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

La Bender a avut loc şedinţa extraordinară a CUC

24 oct. 2014,, 14:45   Politică
4067 2
Foto: dosug.md
La Bender, joi, a avut loc şedinţa extraordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC), care a aprobat observatori militari din Republica Moldova şi Rusia.

Potrivit agenţiei "Infotag", citând o sursă din CUC, aceasta a fost unica problemă organizatorică discutată în cadrul reuniunii. Delegaţiile Moldovei şi Transnistriei în CUC deja de aproape o jumătate de an nu pot conveni asupra unei liste de întrebări, pentru a adopta ordinea de zi şi de a desfăşura o şedinţă de lucru. Cauza - opiniile diametral opuse cu privire la o serie de acţiuni întreprinse de către părţi.

Partea moldovenească cere ca pe ordinea de zi să fie incluse subiecte cu privire la dreptului la libera circulaţie a persoanelor şi bunurilor în Zona de Securitate, şi consideră că este imposibil de a reutila posturile forţelor de menţinere a păcii din Transnistria (ceea ce se întâmplă acum - "I"), fără avizul CUC. La rândul său, co-preşedintele CUC din partea Transnistriei, Oleg Beleacov, a spus că şase posturi au fost reutilate la instrucţiunile Preşedintelui Transnistriei, Evgheni Şevciuk, în scopul de a asigura condiţii acceptabile pentru soldaţi.

Reprezentanţii Moldovei în CUC sutn de părere că utilarea suplimentară în apropiere de satul Doroţcaia a infrastructurii militare are "caracter dubios".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?