Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4002

Baza de date cu 150 mii de întreprinderi din Moldova a devenit accesibilă în regim online, fără aplicarea oricărui tarif

24 oct. 2014,, 12:30   Societate
17057 1
Foto: novostipmr.com
Informaţia cu caracter public despre întreprinderile din Moldova va putea fi accesată liber în regim online, fără aplicarea oricărui tarif, relatează NOI.md. Acest fapt l-a comunicat Secretariatul Consiliului Economic pe lîngă Prim-ministru, menţionînd că acest fapt a devenit posibil în urma indicaţiei şefului Guvernului, Iurie Leancă, în baza consultărilor din cadrul Consiliului nominalizat.

Pînă în prezent accesul la această informație cu caracter public era limitat şi pentru obţinerea ei solicitanţii urma să achite o plată, mărimea cărei varia de la 36 pînă la 540 de lei, în funcţie de tipul informaţiei şi termenul de obţinere a acesteia.

După deschiderea datelor, această informație va fi disponibilă online, fără perceperea oricărui tarif. În Moldova sînt întregistrate circa 150 mii de întreprinderi, informaţia despre care a fost deschisă astăzi.

Datele vor fi actualizate lunar. http://date.gov.md/ckan/ro/dataset/11736-date-din-registrul-de-stat-al-unitatilor-de-drept-privind-intreprinderile-inregistrate-in-repu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?