X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Recuperarea energetică, o nouă tehnologie de economisire a combustibilului

21 oct. 2014,, 02:46   Externe
7006 0
Foto: franceinfo.fr
Oameni de ştiinţă ruşi, coordonaţi de un specialist japonez, au elaborat o tehnologie care permite economisirea combustibilului cu până la 30% şi reducerea emisiilor nocive în atmosferă.

Esenţa tehnologiei este următoarea: în timpul producerii energiei căldura poate fi reutilizată. Ideea colectivului internaţional de oameni de ştiinţă s-a bucurat deja de atenţia structurilor ştiinţifice din Japonia şi corporaţiile energetice din Rusia.

Cea mai mare parte a energiei în lume se obţine prin ardere. De aceea, orice tehnologii care permit economisirea combustibilului sunt foarte importante. Noua tehnologie de ardere cu reutilizarea căldurii a fost numită de echipa de specialişti recuperare energetică.

Recuperarea în sine, care înseamnă circulaţia unei părţi a materialelor pentru utilizarea lor încă o dată în acelaşi proces tehnologic, nu este o noutate. Aceste procese se folosesc deja în industria chimică.
Grupul ruso-japonez a propus un domeniu mai vast de recuperare – în energetică. Căldura, care înainte se pierdea „în conductă”, acum poate fi trimisă din nou în camera de ardere. Astfel poate fi economisită o cantitate mare de combustibil.

Deocamdată nu sunt dezvăluite caracteristicile tehnice ale noutăţii. Totodată se consideră că recuperarea căldurii poate fi eficient folosită în toate tipurile de camere de ardere, inclusiv în motoarele automobilelor, avioanelor, într-un cuvânt peste tot unde arde combustibilul. Tehnologia poate fi folosită şi în casele cu sisteme de încălzire ecologice. În plus, noua tehnologie energetică are şi un alt avantaj ecologic important. Ea permite reducerea emisiilor de substanţe nocive în atmosferă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?