X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Cea mai mare putere economică a lumii, radiografie şoc

20 oct. 2014,, 08:30   Externe
1859 1
Foto: 2oceanvibe.com
Peste 82 de milioane de persoane trăiesc cu mai puțin de un dolar pe zi în China, a indicat miercuri un responsabil guvernamental, în pofida deceniilor de creștere ce au transformat această țară în a doua economie a lumii, relatează AFP.

Conform definiției guvernului chinez, sărăcia este caracterizată printr-un venit anual mai mic de 2.300 de yuani (375 de dolari), ceea ce corespunde mai mult sau mai puțin unui dolar pe zi.

La sfîrșitul anului trecut, peste 82 de milioane de chinezi trăiau sub acest prag, a indicat miercuri în cadrul unei conferințe de presă un înalt responsabil însărcinat cu dezvoltarea, Zheng Wenkai.

Banca Mondială a fixat la rîndul său pragul sărăciei la 1,25 de dolari pe zi: ceea ce înseamnă că o populație de circa 200 de milioane de chinezi este vizată de sărăcie, dacă sînt luate în considerare 'standardele internaționale', a comentat Zheng Wenkai.

"Populațiile afectate de sărăcie suferă nu doar de venituri extrem de scăzute, dar se confruntă și cu dificultăți importante și multiple în ceea ce privește accesul la apă potabilă, căi de circulație, electricitate, educație, îngrijiri medicale sau împrumuturi bancare", a adăugat Zheng Wenkai.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?