Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 502
Preşedintele stiri: 3997

Lukașenko i-a luat apărarea Moldovei în fața Rusiei: Cu ce francezii sau italienii sînt mai buni decît moldovenii?

17 oct. 2014,, 17:15   Politică
10302 15
Foto: eurasianews.md
Belarus nu-și va închide piața pentru producția moldovenească și consideră că Rusia nu a procedat corect atunci cînd a impus restricții la importul mărfurilor din Moldova. Potrivit presei de la Moscova, declarația a fost făcută de președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, în cadrul unei conferințe de presă la Minsk. Lukașenko le-a amintit jurnaliștilor ruși că anterior Rusia i-a solicitat Belarusului să se alăture embargoului impus la importul mărfurilor din Moldova din cauza semnării de către Chișinău a Acordului de asociere cu UE.

Potrivit lui Alexandr Lukașenko, chiar dacă Belarus va da curs solicitării Rusiei și își va închide piața pentru producția moldovenească, nișa apărută pe piața rusă și belarusă va fi ocupată de producători din UE, pentru asocierea cu care se încearcă pedepsirea Moldovei. „Moldova livra în Rusia și Belarus vin și producție din fructe și legume și o făcea pentru că aceaste mărfuri erau solicitate pe piețele noastre. Cine va ocupa această nișă în cazul în care o vom închide-o pentru moldoveni? Francezii și italienii. Ei sînt cumva mai buni decît moldovenii? De fapt, ei fac parte din aceiași Uniune Europeană cu care nu dorim ca Moldova să aibă acord de asociere”, a menționat președintele belarus.

„Iar pe Moldova am blocat-o... De ce? Pentru să le fie altor de învățătură? Dacă e o țară mică, atunci o putem strînge de gît? Aceasta nu ne va aduce dividende”, este convins liderul de la Minsk.

Alexandr Lukașenko a mai spus că europenii acordă Moldovei asistență financiară pentru realizarea diferitor proiecte și a amintit despre prețul mare la gazele naturale pentru țara noastră. „Ei s-au pomenit strîmtorați în ungher”, a menționat Alexandr Lukașenko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?