Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4047

Moldova va avea o recoltă record de sfeclă de zahăr

12 oct. 2014,, 12:00   Economie
4230 0
Foto: noi.md
În acest an, în Republica Moldova va fi o recoltă record de sfeclă de zahăr. Pentru prima dată vor fi obținute peste 1,2 milioane de tone de „rădăcini dulci” sau în medie 45 de tone la hectar. Informația a fost comunicată jurnaliștilor de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, în cadrul vizitei de lucru în raionul Florești, relatează NOI.md.

Potrivit oficialului, conform calculelor prealabile, vor fi transportate la întreprinderile de procesare 1,2 milioane de tone de sfeclă, cu 200 de mii de tone mai mult decît în anul trecut, chiar dacă suprafaţa semănată în anul 2014 a fost mai mică.

Vasile Bumacov a menționat că această recoltă record a fost posibilă datorită investitorilor care au aplicat tehnologii moderne de recoltare. „În unele gospodării s-au recoltat chiar şi 70 de tone la hectar. În aceste condiţii, putem vorbi şi despre o cantitate record de zahăr, de peste 160 de mii de tone, jumătate dintre care va trebui comercializată pe piaţa externă”, a declarat Vasile Bumacov.

Directorul general al companiei „Moldova Zahăr”, Woiciech Kolignan, a invitat jurnaliştii să viziteze fabrica de zahăr din Cupcini, care datorită învestitorilor din Polonia şi-a reluat activitatea în anul trecut şi în prezent procesează sfecla achiziţionată de la mai mulţi producători agricoli din nordul ţării. La faţa locului, reprezentanţii presei s-au familiarizat cu procesul de recepţionare a sfeclei şi procesul tehnologic de producție a zahărului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?