Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În blocurile de locuit din Chișinău vor fi schimbate ușile și ferestrele

2 oct. 2014,, 18:30   Societate
4350 0
Foto: krasguk.ru
Consiliul Municipal Chișinău a aprobat cu majoritatea voturilor decizia de oferire a unui credit pentru schimbarea ușilor și ferestrelor în scările blocurilor de locuit din capitală. Proiectul va intra în vigoare în decurs de o lună, programul fiind planificat pe o perioadă de 5 ani.

Scopul proiectului este minimalizarea pierderilor de căldură în apartamente. Cheltuielile pentru instalarea ferestrelor vor fi suportate parțial de primărie și locatari.

Șeful Direcției locativ-comunale și amenajare, Petru Gontea, a precizat că pentru instalarea ușilor și ferestrelor noi deja au fost pregătite 180 de blocuri locative, pentru care au fost pregătite toate actele necesare. Schimbarea ferestrelor în aceste blocuri ar putea demara deja în acest an.

„În majoritatea blocurilor ferestrele nu au fost schimbate din anii 50-70, de aceea locatarii nu vor fi împotrivă. Este primul pas spre izolarea termică a blocurilor. Cu timpul cred că vom schimba ferestrele în fiecare apartament”, a menționat funcționarul.

Pentru instalarea ferestrelor cu izolare termică din plastic și a ușilor în scările din blocurile de locuit din capitală va fi luat un credit în mărime de 88 de milioane de lei, pe un termen de 5 ani.

Creditul va fi oferit în cadrul Programului de finanțare a eficienței energetice a fondului locativ din Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?