Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Candu a anunțat cînd va fi semnat contractul privind livrarea gazelor naturale din România

1 oct. 2014,, 12:45   Economie
4204 0
Foto: basarabia.md
Contractul privind livrarea gazelor naturale din România în Republica Moldova va fi semnat pînă la sfîrșitul săptămînii curente sau la începutul săptămînii viitoare. Informația a fost comunicată jurnaliștilor de vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, notează NOI.md.

Potrivit oficialului, în prezent, se examinează două oferte comerciale privind livrarea gazelor naturale prin gazoductul Iași-Ungheni, prezentate de companiile românești „OMV Petrom” și ”Romgaz”. Andrian Candu a menționat că ofertele sînt practic similare, cu mici deosebiri, iar compania moldovenească „Energocom” urmează să decidă cine va fi furnizorul în timpul apropiat. Ministrul nu a spus care va fi prețul la gazele naturale livrate din România, menționînd că pînă la semnarea contractului acesta este un secret comercial.

Referindu-se la întîrzierea livrărilor de gaze naturale din România prin conducta Iași - Ungheni, Candu a subliniat că încă nu au fost finalizate toate procedurile juridice și tehnice ce țin de transmiterea porțiunii gazoductului care se află pe teritoriul Moldovei companiei de stat „Vestmoldtransgaz”. Totodată, compania „Vestmoldtransgaz” urmează să obțină de la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) licența pentru transportarea gazelor naturale pe teritoriul Republicii Moldova. ANRE urmează, de asemenea, să stabilească tariful pentru transportarea combustibilului prin conducta Iași-Ungheni, distribuirea și livrarea către consumatorii finali. În afară de aceasta, „Vestmoldtransgaz” încă nu a încheiat procesul de angajare a managerilor și angajaților companiei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?