Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4044

Moldova caută companii pentru reparația și construcția drumurilor noi

30 sep. 2014,, 15:45   Economie
6008 0
Foto: basarabia.md
În Republica Moldova a fost anunțat un nou tender internațional pentru selectarea companiilor pentru reparația și construcția drumurilor noi pe mijloacele oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Uniunea Europeană, informează NOI.md.

În particular, este vorba de construcția drumului de ocolire lîngă satul Slobozia Mare, restabilirea drumului Soroca-Arionești și a două porțiuni a drumului Hîncești-Leova-Cahul pe banii oferiți de BERD, construcția unui drum în Ialoveni și a două porțiuni a drumului Bălți-Fălești-Sculeni din fondurile BEI, precum și construcția drumurilor de ocolire în Bahmut și Vulcănești pe banii UE. Se preconizează că tenderele respective vor avea loc în trimestrul IV al anului 2014 și trimestrul I al anului 2015.

Anterior Moldova a semnat două acorduri noi cu BERD și BEI privind oferirea unor credite în mărime de 300 de milioane de euro pentru reparația drumurilor. În particular, BERD va oferi 150 de milioane de euro pentru reparația a 201 km de drumuri de bază, iar BEI va aloca aceeași sumă pentru reparația a 121 km de drumuri naționale. Totodată, Comisia Europeană va oferi Moldovei un grant în mărime de 16,2 milioane de euro din Fondul Investițional de Vecinătate (NIF).

Se preconizează că pe banii oferiți de BERD și BEI în cadrul proiectului de restabilire a rețelei naționale de drumuri, care se estimează la peste 300 de milioane de euro, vor fi restabiliți 322 km de drumuri naționale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?