X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Legile asumate de guvern au fost transmise spre promulgare președintelui

29 sep. 2014,, 17:05   Politică
3966 1
Foto: totul.md
Niciun partid parlamentar nu a depus moțiune de cenzură împotriva deciziei Guvernului de a-și asuma responsabilitatea politică pentru un nou pachet de legi. Termenul de 72 de ore, în care deputații au avut posibilitatea să înainteze moțiuni de cenzură, a expirat ieri seara, relatează NOI.md, cu referire la informația prezentată de serviciul de presă al Parlamentului.

Mai mult decît atît, cele șapte proiecte de legi, pentru care executivul și-a asumat angajamentul, au fost semnate astăzi de președintele Parlamentului, Igor Corman, și transmise spre promulgare șefului statului, Nicolae Timofti.

Menționăm că la finele săptămînii trecute, Guvernul și-a asumat din nou răspundere pentru un pachet din șapte lege, care necesitau a fi adoptate de urgență. Proiectele vizează sistemul energetic, sectorul financiar-bancar, agricultura și bugetul.

Opoziția comunistă, dar și cea liberală s-au opus deciziei, calificînd-o drept neconstituțională. În consecință, fracţiunea parlamentară a Partidului Comuniştilor a depus o sesizare la Curtea Constituţională pe marginea problemei. Formațiunea a cerut să fie examinată constituţionalitatea procedurii de adoptare a legilor prin angajarea răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?