Transnistria stiri: 1396
Preşedintele stiri: 4043

Rogozin: Rusia nu va admite ca Moldova să înghețe

29 sep. 2014,, 16:55   Economie
7437 15
Foto: vzglead.md
Viceprim-ministrul, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, a avut o întrevedere la Moscova cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin. În cadrul discuţiilor au fost abordate o serie largă de subiecte, printre acestea chestiuni ce vizează proiecte economice bilaterale, preocupări privind aspectul regional, au fost punctate aspecte ce ţin de situaţia energetică din Republica Moldova, transmite NOI.md cu referire la Ministerul Economiei. Un alt subiect important abordat de oficialul moldovean şi omologul său rus s-a referit la problema transnistreană.

Andrian Candu şi Dmitri Rogozin şi-au exprimat poziţiile şi pe marginea subiectului de securitate regională. În mod special, Andrian Candu a reiterat beneficiul şi avantajele pe care le vor avea locuitorii din partea stîngă a Nistrului în procesul de implimentare a Acordului de asociere, inclusiv crearea Zonei economice libere cu Uniunea Europeană, de care vor beneficia toţi cetăţenii Republicii Moldova, fără excepţii.

Andrian Candu a subliniat că este dispus să continuie dialogul bilateral cu prezentarea argumentelor pentru întrebările eventuale ce ar apărea din partea colegilor ruşi.

La rîndul său, Dmitri Rogozin și-a exprimat înţelegerea cu privire la situaţia energetică a Republicii Moldova şi a promis că autorităţile de la Moscova vor identifica oportunităţi reciproc avantajoase în acest domeniu, una dintre soluţii fiind prelungirea contractului de livrare a gazelor naturale în condiţiile de valabilitate curentă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?