X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Întoarcerea Crimeii nu este necesară

19 sep. 2014,, 08:30   Externe
11015 20
Foto: colombogazette.com
După anunţarea celei mai recente runde de sancţiuni dure împotriva Rusiei, în Occident au început să atenueze tonul. Nu este necesar ca Rusia să renunţe la Crimeea, pentru a scăpa de sancţiunile impuse, declară oficialii Departamentului de Stat al SUA. În Uniunea Europeană menţionează că sancţiunile ar putea fi atenuate până la sfîrşitul lunii septembrie, dacă Rusia va îndeplini condiţiile prevăzute în Acordurile din Minsk, cu privire la soluţionarea paşnică a situaţiei din sud-est.

În Departamentul de Stat al SUA recunosc că în cazul în care Rusia pune în aplicare toate acordurile semnate la Minsk pe 5 septembrie, se va deschide calea pentru eliminarea ultimei runde de sancţiuni din 12 septembrie, care au limitat cooperarea cu companiile esenţiale din Federaţia Rusă din sectorul de petrol, gaze şi cel bancar. «Trebuie să vedem dacă vor fi puse în aplicare acordul de la Minsk şi cei 12 paşi stipulaţi în acord privind încetarea focului », — a spus purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Marie Harf.

Ambasadorul Uniunii Europene în Statele Unite ale Americii, Joao Almeida, consideră că sancţiunile ar putea fi ridicate parţial deja în luna septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?