Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Ucraina, legea lustrației va afecta un milion de oameni

18 sep. 2014,, 01:56   Externe
6490 4
Foto: polit.ru
Aproximativ un milion de funcționari de toate nivelurile și ofițeri din cadrul forțelor de ordine din Ucraina vor fi verificați, potrivit “Legii privind lustrația”, a declarat Arseni Iațeniuk, premierul Ucrainei, potrivit Interfax.

“Conform calculelor noastre, domeniul de aplicare al legii vizează aproximativ un milion de funcționari de la toate nivelurile și ofițeri din cadrul organelor de aplicare a legii“, - spune Iațeniuk.

Conform legii, subiecți ai lustrației vor fi toți funcționarii publici, angajații administrației publice locale și centrale, cu excepția celor din poziții alese de electorat. Legea se aplică și în cazul premierului, ministrilor, tuturor șefilor autorităților centrale, judecători și procurori care au servit regimul Ianukovici.

Totodata, funcionarii de stat care au sprijinit separatismul și au făcut apeluri la dezintegrarea Ucrainei, precum și cei împotriva cărora au fost pronunțate sentințe judecătorești de colaborare cu fostul KGB, vor fi supuși rigorii legii lustrației.
În seara zilei de 16 septembrie Rada Supremă a Ucrainei a adoptat în lectura a doua legea lustrației. Pentru decizie au votat 231 de deputați din 246 înregistrați în sala de ședințe.

Proiectul de lege a fost votat din a treia încercare. Președintele Parlamentului Alexandr Turcinov a avertizat parlamentarii că ei "nu vor ieși" din sală, pînă legea nu va fi adoptată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?