Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

PLR cere autorităților să condamne agresiunea Rusiei față de Ucraina

2 sep. 2014,, 13:04   Politică
5231 27
Foto: noi.md
„Autoritățile Republicii Moldova trebuie să-și definească clar atitudinea față de situația din Ucraina și să recunoască public Federația Rusă drept un stat agresor”. Poziția aparține Partidului Liberal Reformator și a fost exprimată astăzi în cadrul unei conferințe pe marginea crizei din Ucraina, relatează NOI.md.

În opinia deputaților liberal-reformatori, în circumstanțele actuale, guvernarea de la Chișinău trebuie să-şi asume un discurs politic şi diplomatic adecvat situaţiei.

„În actualele împrejurări, Partidul Liberal Reformator consideră că Republica Moldova trebuie să-şi definească foarte clar atitudinea faţă de situaţia din Ucraina şi să numească fenomenul aşa cum este definit de experţi în conflicte militare: actualmente, în estul Ucrainei are loc un război de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, război ce trebuie condamnat vehement, iar comunitatea internaţională – să ia măsurile necesare pentru a stopa imediat pierderile de vieţi omeneşti şi ocuparea teritoriilor ucrainene de către Rusia”, precizează reprezentanții PLR.

Totodată, liberal-reformatorii cer convocarea Consiliului de Securitate, în contextul activizării unor grupuri separatiste în diferite regiuni ale țării. Deputații afirmă că situația social-politică internă se află în pericol, iar autoritățile competente trebuie să ia măsurile de rigoare. Mai mult, formațiunea este de părere că Republica Moldova trebuie să-și reconsidere statutul de neutralitate și să-și restabilească parteneriatele strategice.

Reprezentanții PLR îndeamnă poporul Republicii Moldova să manifeste solidaritate deplină cu poporul ucrainean. „Jos mîinile de pe Ucraina! Rusia, ține-ţi armatele acasă! Popoarele Europei au nevoie de pace ca să construiască, nu de războaie distrugătoare!”, se arată în mesajul PLR.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?