Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Liderii formaţiunilor de opoziţie au îndemnat alegătorii să nu voteze pentru partidele parlamentare

2 sep. 2014,, 09:45   Politică
4055 5
Foto: noi.md
Partidul Regiunilor, "Patrioţii Moldovei" şi Partidul Socialist au înaintat luni iniţiativa "Nici un vot partidelor parlamentare!".

Liderul Partidului Regiunilor, başcanul Mihail Formuzal, a spus în cadrul unei conferinţe de presă la agenţia "Infotag" că alegătorii moldoveni trebuie "să se înveţe să-i pedepsească pe politicieni pentru greşelile lor şi promisiunile electorale neîndeplinite".

El a citat textul adresării către cetăţenii republicii, în care se vorbeşte că Coaliţia pentru Guvernare Pro-Europeană (CGPE) "a compromis reformarea tuturor direcţiilor – socială, economică şi politică".

"Această problemă – minţirea electoratului – a fost generată nu de actuala guvernare. Timp de 23 de ani de existenţă a statalităţii Moldovei are loc imitarea reformelor, care nu aduce niciun beneficiu. Propunem ca partidele care nu şi-au îndeplinit promisiunile electorale să nu poată accede în parlament din nou. Nu au obţinut nimic, au minţit – la revedere, "drum bun" în arhiva politică", a spus Formuzal.

El consideră că din cele 34 de formaţiuni politice înregistrate în ţară, populaţia are din ce alege.

Preşedintele "Patrioţilor Moldovei", Mihail Garbuz, a subliniat că nu trebuie să ajungă în parlament nici Partidul Comuniştilor, de opoziţie.

"Ei au avut un joc propriu, făceau populism, demonstrau o pseudoluptă pentru drepturi mitice", consideră el.

Mihail Formuzal a spus că în cele trei luni rămase cetăţenii vor fi informaţi prin intermediul internetului, întîlnirilor personale, prin broşuri şi ziare despre existenţa în ţară a altor partide decît cele aflate acum la guvernare, despre priorităţile lor, proiectele alternative de dezvoltare a Republicii Moldova.

Potrivit lui, ideea ce uneşte toate cele trei grupuri este statalitatea Moldovei.

"Sîntem gata pentru dialog cu toate forţele sănătoase, cu excepţia partidelor care sînt acum în Parlament şi s-au discreditat complet", a spus başcanul.

El consideră că după data de 30 noiembrie, în parlament vor ajunge cel puţin două partide noi, iar cel Democrat şi Liberal vor părăsi legislativul.

Liderul "Partidului Regiunilor" a subliniat că nu îi este frică de dosarele penale intentate împotriva sa, ca organizator de "activităţi extremiste".

„Fiți atenți că împotriva tuturor liderilor formaţiunilor ce sînt pentru statalitate şi patriotism autorităţile intentează dosare penale. Sînt sigur că toate aceste dosare vor fi închise imediat după anunţarea rezultatelor alegerilor. Am mai trecut prin asta”, a spus politicianul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?