X 
Transnistria stiri: 1398
Preşedintele stiri: 4043

Leancă a apreciat entuziasmul diasporei

29 aug. 2014,, 15:58   Societate
2877 0
Foto: noi.md
Guvernul încurajează moldovenii din diasporă să implementeze în practică în Republica Moldova politicile publice din ţările în care locuiesc. Subiectul a fost discutat vineri la inaugurarea Seminarului de politici publice "Diaspora economică pentru Moldova", desfăşurat în cadrul Zilelor Diasporei în Republica Moldova.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Guvernului, evenimentul a fost organizat pentru a oferi cetăţenilor moldoveni care studiază şi muncesc peste hotare şi care au obţinut performanţe remarcabile în activitatea profesională posibilitatea de a prezenta politicile publice în domeniile finanţe, pensii şi infrastructură, pe care le-au elaborat împreună cu funcţionari publici din instituţiile guvernamentale din ţara lor de origine.

În total, este vorba despre 11 proiecte pe subiecte concrete, care urmează să fie dezbătute, definitivate şi puse în aplicare de Guvern. Acest exerciţiu îşi propune să valorifice potenţialul şi cunoştinţele diasporei moldoveneşti la îmbunătăţirea cadrului legal şi normativ naţional şi dezvoltarea Republicii Moldova. Premierul Iurie Leancă a apreciat contribuţia şi entuziasmul cu care au susţinut moldovenii din diasporă această idee, menţionînd că domeniile în care au fost propuse cele 11 proiecte de politici publice sînt esenţiale pentru dezvoltarea durabilă a ţării.

"Această iniţiativă, lansată acum un an, de a conjuga eforturile celor mai buni conaţionali de-ai noştri care au făcut şi studii foarte bune şi au experienţă de activitate în alte sisteme economice, mature, cu tradiţii, cu experienţă şi expertiză, este un element absolut necesar pentru ca Moldova să depăşească faza de rămînere în urmă şi pentru a găsi o soluţie – cum am putea face un salt calitativ şi cantitativ", a spus prim-ministrul, precizînd că experienţa diasporei este foarte importantă şi pentru realizarea obiectivului de integrare europeană a Republicii Moldova.

La seminar, alături de concetăţenii noştri care studiază şi muncesc în ţări precum Olanda, Franţa, SUA, Marea Britanie, Germania, Letonia, Polonia, participă şi reprezentanţi ai administraţiei publice din Republica Moldova şi ai organizaţiilor internaţionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?