Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ambasadorul rus la OSCE: Nu există soldați ruși în Ucraina

28 aug. 2014,, 17:56   Externe
6707 3
Foto: agerpres.ro
Ambasadorul Rusiei la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), Andrei Kelin, a declarat joi la Viena că ''nu există soldați ruși în Ucraina'', relatează AFP, EFE și Itar-Tass.

''Am spus în mod clar că nu există o participare a armatei ruse (în Ucraina). Noi nu furnizăm niciun fel de echipamente militare acolo'', a declarat Kelin după o reuniune a OSCE.

Diplomatul rus s-a limitat să menționeze doar unitatea de circa ''zece'' soldați despre care Kievul a anunțat că i-a arestat marți și despre care Moscova a dat asigurări că ei se aflau în Ucraina în mod neintenționat.

Ucraina a denunțat joi, după reuniunea OSCE de la Viena, ''o invazie directă'' de trupe ruse în estul țării. ''Situația s-a agravat în mod semnificativ. Am înregistrat o invazie directă de forțe militare ruse în regiunile din estul Ucrainei'', a declarat ambasadorul Kievului, Igor Prokopciuk, menționînd ''cucerirea de către trupele regulate ruse a orașului Novoazovsk și a multor altor orașe din apropiere''.

OSCE, o instituție creată în timpul Războiului Rece și care funcționează pe baza consensului, a avut, de la declanșarea crizei ucrainene, un rol de spațiu de dialog între Rusia, Ucraina și puterile occidentale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?