Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Belarus propune Moldovei să creeze întreprinderi mixte

28 aug. 2014,, 17:14   Economie
4870 0
Foto: presedinte.md
Problema schimburilor comerciale dintre Moldova și Belarus a fost discutată de șeful statului, Nicolae Timofti, și premierul belarus, Mihail Miasnikovici, astăzi la Ankara. Cei doi oficiali au avut o întrevedere în capitala Turciei, unde participă la ceremonia de învestire în funcție a președintelui Recep Tayyip Erdogan, relatează NOI.md.

Timofti i-a exprimat oficialului belarus recunoștință din partea Republicii Moldova pentru poziția autorităților belaruse în ceea ce privește menținerea schimburilor comerciale bilaterale, în condițiile embargoului impus de Federația Rusă. Mihail Miasnikovici a declarat în acest context că țara sa nu va modifica regimul actual de cooperare comercială cu Republica Moldova. Mai mult, premierul belarus a optat pentru intensificarea raporturilor comerciale și a propus înființarea unor întreprinderi mixte care ar funcționa în beneficiul ambelor părți.

Cei doi oficiali au discutat și despre vizita președintelui belarus, Alexandr Lukașenko, în Republica Moldova, preconizată pentru sfîrșitul lunii septembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?