Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Guvernul Moldovei „face sanie vara”

21 aug. 2014,, 10:01   Economie
4051 0
Foto: noi.md
Guvernul Republicii Moldova a adoptat decizia cu privire la măsurile de pregătire a economiei naționale și sferei sociale pentru sezonul de toamnă-iarnă 2014-2015, notează NOI.md. Vicepremierul, ministrul Economiei, Andrian Candu, a menționat că acest document conține măsurile pe care autoritățile centrale și locale urmează să le adopte pentru asigurarea funcționării economiei naționale și sferei sociale în regim stabil în perioada rece a anului. Totodată, documentul stabilește responsabilitatea instituțiilor de stat în domeniul energetic pentru asigurarea economiei țării și populației cu resursele energetice și serviciile necesare.

Astfel, Ministerul Economiei va fi responsabil pentru pregătirea și funcționarea întreprinderilor din complexul energetic. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor va monitoriza pregătirea fondului locativ pentru sezonul de încălzire. Ministerul Mediului și Agenția „Apele Moldovei” vor purta răspundere pentru sistemele de aprovizionare cu apă și canalizare, iar Ministerul Finanțelor urmează să colecteze pe un cont special mijloace pentru activitatea în perioada de toamnă-iarnă.

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor este responsabil pentru pregătirea mașinilor, utilajelor și materialelor speciale pentru deszăpezirea drumurilor, iar Agenția pentru Achiziții Publice va răspunde pentru achiziția resurselor energetice pentru instituțiile bugetare.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?