Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

"Ouăle într-un singur coș" au adus la criza în agricultură

20 aug. 2014,, 13:35   Economie
4645 3
Foto: newsmoldova.ru
După părerea președintelui băncii comerciale „UNIBANK”, Dmitri Țugulschi, dificultățile agricultorilor legate de embargoul impus de Rusia sunt și o consecință a orientării către o singură piață de desfacere. Lipsa diversificării direcțiilor de export duce inevitabil la o dependență economică față de cele existente. Dmitri Țugulschi consideră că agricultorii au rămas fără piețe de desfacere din cauză că au ignorat legea nescrisă despre „punerea ouălor într-un singur coș”.

În ce privește posibilitatea revederii condițiilor de creditare a agricultorilor poziția președintelui a fost una obiectivă: „Noi la fel sîntem oameni de afaceri și acționarilor noștri, în mod justificat, nu le putem raporta lipsă de profit pe motiv că în țară brusc s-au redus ritmurile în construcții, că vinificatorii sau producătorii de conserve nu-și pot vinde producția. Ei vor ajunge la o singură concluzie: că am diversificat în mod necalculat politica financiară. Și vor avea dreptate”, a subliniat președintele băncii.

„Cît privește eventuale presiuni sau înăspriri din partea noastră a condițiilor de creditare a a gricultorilor, țin să menționez că nu este adevărat. În primul rînd, nimeni nu intenționează să ”strîngă șuruburile”. La moment toți clienții noștri își onorează cu responsabilitate obligațiunile de plată. Și încă nici un antreprenor din domeniul agriculturii nu ni s-a adresat cu asemenea probleme”, a precizat specialistul.

„Însă cel mai important este că noi sîntem deschiși să discutăm cu orice client care a nimerit într-o situație financiară dificilă, indiferent de domeniul de activitate. Sîntem dispuși să discutăm problemele apărute, să elaborăm o soluție reciproc acceptabilă și să mergem în întîmpinarea propunerilor rezonabile. Nu sîntem deloc interesați să vindem activele fabricilor de conserve, de exemplu. Noi sîntem interesați să păstrăm producția. Principalul e ca și clientul să fie responsabil față de noi. Subliniez încă o dată: sîntem deschiși pentru un dialog productiv cu clienții noștri”, a conchis Țugulschi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?