Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Expert: E timpul ca pe listele electorale să fie promovaţi politicieni nepătaţi (VIDEO)

20 aug. 2014,, 11:55   Politică
4043 1
Foto: europalibera.org
Susţinătorii partidelor proeuropene sînt din ce în ce mai dezamăgiţi de prestanţa politicienilor din cadrul coaliţiei de guvernare şi îşi doresc o schimbare în rîndul liderilor. Declarația aparţine directorului executiv al Asociaţiei pentru Politică Externă, Victor Chirilă, şi a fost făcută astăzi în cadrul unei conferinţe de presă cu privire la riscurile alegerilor parlamentare din 30 noiembrie, relatează NOI.md.

În opinia lui Chirilă, unica modalitate de redresare a situaţiei în care s-au pomenit partenerii de coaliţie este promovarea pe listele electorale a unor politicieni noi, credibili în faţa alegătorilor. Mai mult, expertul consideră că liderii Coaliţiei ar trebui să identifice o nouă echipă guvernamentală, care va asigura continuitate reformelor, dar şi a relaţiilor cu partenerii europeni ai ţării.

„Toate sondajele din ultima perioadă arată o tendinţă foarte proastă pentru partidele proeuropene şi anume că societatea este nemulţumită, supărată, doreşte o schimbare – unii de vector, alţii ar dori o schimbare de lider. Liderii Coaliţiei trebuie să înţeleagă că e timpul să promoveze pe listele electorale politicieni nepătaţi de scandaluri politice şi afaceri tenebroase. Doar astfel aceste partide pot recîştiga voturi pentru a deţine majoritatea parlamentară”, a explicat Chirilă.

Expertul atenţionează că procesul de integrare europeană riscă să fie deturnat în cazul în care partidele de guvernare nu vor găsi căi de compromis prin depăşirea propriilor ambiţii politice. Potrivit lui, cea mai crîncenă bătălie în campania electorală se va da între principalii figuranţi ai Coaliţiei – PLDM şi PD. Totodată, Chirilă afirmă că o eventuală coaliţie parlamentară PD – PCRM este un scenariu realist, în anumite circumstanţe.

„Vom fi martorii intensificării competiţiei între principalii parteneri ai Coaliţiei, între PLDM şi PD – acest lucru se observă deja în presă. Un alt risc este denigrarea excesivă reciprocă în timpul campaniei. Vom fi martorii unei campanii destul de dure între liderii Coaliţiei”, a menţionat Chirilă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?