Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mazda din 2016 va începe comercializarea mașinilor cu sistem de propulsie diesel-electric.

18 aug. 2014,, 16:00   Ştiri Auto
3780 0
Foto: mazda
În a. 2016 compania Mazda va începe comercializarea mașinilor cu sistem de propulsie diesel-electric, scrie ziarul Yomiuri Shimbun. Hibrizii cu un consum de combustibil de 2,5 l/100 km vor fi vândute în Japonia și Europa.
Compania Mazda, se știe, este suficient de sceptică față de hidromobile și cele cu motoare supraalimentate – producătorul auto din Hiroshima continuă, așa dar, majoreze gradul de compresie în motoarele pe benzină, în încercarea de a se apropia de ciclul termodinamic ideal. Însă recent în șirul de modele Mazda a apărut sedanul Axela ( Mazda3 )variator electromecanic de la Toyota Prius – în Țara Soarelui-răsare e imposibil azi fără un hibrid. Iar în a.2016, conform informației popularului cotidian nipon Yomiuri Shimbun, Mazda va avea mașini cu sisteme de propulsie diesel-electrice!
Chiar dacă consumul mediu preconizat în cazul hibrizilor diesel va fi de 2,5 l/100 km (în ciclul JC08), nu este prevăzut un motor electric puternic și un acumulator voluminos. Forța de tracțiune de bază va fi dezvoltată de motorul cu ardere internă – motorul electric doar îl va asista. Apropo, producătorii care oferă mașini diesel-electrice nu sunt numeroși: Daimler (Mercedes-Benz), PSA Peugeot Citroen, Volvo, Jaguar Land Rover, în curând - Audi și, probabil, Mitsubishi.
Asemenea hibrizi Mazda vor fi comercializați nu doar în Japonia, ci și în țările europene. În Rusia, însă, e puțin probabil să apară asemenea mașini. Deși, mașinile diesel-electrice de la Mercedes-Benz șiVolvo au și apărut.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?