X 
Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4048

Specialiștii „Rosselhoznadzor” vor sosi în Găgăuzia la sfîrșitul lunii august

12 aug. 2014,, 15:30   Economie
2980 0
Foto: tribuna.md
Un grup de specialiști ai serviciului fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” urmează să sosească în Găgăuzia la sfîrșitul lunii august. Acest subiect a fost discutat în cadrul ședinței de lucru a Comitetului Executiv al Găgăuziei desfășurată de bașcanul autonomiei, Mihail Formuzal, relatează NOI.md.

Mihail Formuzal a dispus ca șeful Direcţiei generale pentru complexul agroindustrial, ecologie şi gospodăririi silvice din Găgăuzia, Ilia Topciu, să pregătească vizita specialiștilor ruși. În Găgăuzia aceștia vor vizita livezile și plantațiile agricole.

Anterior Mihail Formuzal i-a invitat pe specialiștii „Rosselhoznadzor” să viziteze autonomia pentru a se familiariza cu calitatea fructelor și legumelor din regiune, adresîndu-i o scrisoare în acest sens șefului serviciului fitosanitar rus, Serghei Dankvert. Bașcanul l-a informat pe Dankvert despre încheierea reviziei plantațiilor agricole din autonomie. Totodată, în comun cu agricultorii găgăuzi, au fost efectuate lucrări de verificare și ajustare a producției la normele fitosanitare.

Mihail Formuzal a dat asigurări că autoritățile de la Comrat garantează calitatea înaltă și îndeplinirea cerințelor fitosanitare față de producția exportată, precum și inadmisibilitatea reexportului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?