Transnistria stiri: 1439
Preşedintele stiri: 4049

MAE al Transnistriei știe cine strigă cel mai tare „prindeți hoțul”

8 aug. 2014,, 14:15   Politică
3830 0
Foto: noi.md
Ministerul de externe al nerecunoscutei RMN din nou și-a exprimat îngrijorarea „în legătură cu acțiunile distructive ale delegației moldovenești, care blochează sistematic activitatea Comisiei Unificate de Control”, relatează NOI.md cu referire la site-ul instituției de la Tiraspol.

Potrivit sursei citate, „pe parcursul ultimelor șase ședințe ale CUC delegația moldovenească înaintează unilateral cerințe ultimative și refuză să discute problemele din agendă, ceea ce reprezintă o încălcare crasă a regulamentului Comisiei”.

Copreședintele CUC din partea Chișinăului, Serghei Golovaci, a refuzat categoric să comenteze afirmațiile așa-zisului minister transnistrean.

„Dacă anumite declarații erau făcute de copreședintele CUC din partea Transnistriei, Beleakov, se mai putea comenta ceva. Dar să comentez afirmațiile unui oarecare funcționar al pretinsului MAE este mai prejos de demnitatea mea”, a declarat Golovaci.

„Cît privește comportamentul nostru, lucrurile stau un pic altfel. Conform Regulamentului CUC, fiecare caz de încălcare a liberei circulații în Zona de securitate trebuie să fie examinat aparte – este o obligație directă a Comisiei. Însă partea transnistreană refuză să discute cazurile de reținere a cetățenilor moldoveni care ar fi încălcat nu se știe care termene de ședere în stînga Nistrului sau construcția în mod unilateral a unui terminal suplimentar la intrarea în Bender. Mai este și problema șanțurilor de lîngă satele Pohrebea și Doroțcaia. De solicitările noastre de a discuta situația creată nu se ține cont, în schimb ni se impune o agendă goală și încă sîntem acuzați de lipsă de constructivism. Amintiți-vă cine cel mai tare strigă «prindeți hoțul»”, a conchis Golovaci.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?