Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Cvasul vîndut la gheretele ambulante – pericolul numărul unu în perioada caniculei

1 aug. 2014,, 17:21   Societate
4096 0
Foto: zgd.md
Odată cu sosirea sezonului cald, cumpărătorii trebuie să fie şi mai atenţi în magazinele alimentare la ceea ce cumpără. Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor recomandă insistent verificarea datei produselor achiziționate, relatează NOI.md.

În perioada de vară direcția municipală a Agenției încearcă să întreprindă toate inspecțiile planificate, dar şi neplanificate la magazine și întreprinderi şi să verifice în special condițiile de depozitare a cărnii, peștelui și produselor perisabile.

În luna iunie a acestui an au fost efectuate 1399 de inspecții şi prescrise 3566 de recomandări referitoare la condiţiile nepotrivite pentru realizarea vînzărilor. A fost suspendată activitatea a 16 întreprinderi comerciale.

Comercianții implicaţi în comerţul stradal în mare parte nu au permisiune de realizare. Astfel, potrivit angajaților Agenției, gheretele cu cvas sînt problema numărul la ora actuală.

Colaboratorii Agenției le recomandă insistent consumatorilor să cumpere produse numai de la magazinele autorizate, unde au loc verificări regulate și condițiile corespund cerințelor de igienă și de depozitare. În cazul în care consumatorul vede că produsul este alterat, are dreptul să solicite condica de reclamaţii, să se adreseze nemijlocit Agenției pentru Protecția Consumatorului sau Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?