Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

„Rosselhoznadzor” a numit Moldova lider după numărul de încălcări

30 iul. 2014,, 11:45   Economie
3273 0
Foto: stanica.info
Serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” are cele mai multe pretenții față de fructele și legumele din Republica Moldova în perioada verificării producției aflate sub carantină a tuturor statelor, în perioada 14-20 iulie, relatează NOI.md.

Potrivit datelor „Rosselhoznadzor”, în cazul producției moldovenești au fost depistate șase cazuri de încălcări. Este vorba despre depistarea unor dăunători în două loturi de caise din Moldova, în cantitate de 38,2 tone, două loturi de piersici de peste 28 de tone din Grecia, reexportate de Moldova, un caz de introducere a 0,014 tone de varză în bagajul de mînă etc.

Serviciul fitosanitar rus mai precizează că au fost depistate produse aflate sub carantină în cîte 5 loturi din Ucraina, Tadjikistan și Israel, în 3 loturi din Cehia, în cîte 2 loturi din Kîrgîzstan, Maroc și Uzbekistan.

În total, în perioada 14-20 iulie 2014, partea rusă, în 33 de cazuri de introducere a producției aflate sub carantină, a depistat 10 obiecte de carantină din 11 țări.

Amintim că de pe 21 iulie serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a interzis importul de fructe din Republica Moldova. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele. Totodată, serviciul sanitar rus „Rosspotrebnadzor” a interzis de pe 18 iulie importul conservelor din fructe și legume din Moldova. „Rosselhoznadzor” a luat decizia respectivă din cauza „încălcării cerințelor internaționale și ruse privind calitatea producției vegetale din Moldova, în care a fost depistată molia orientală”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?