X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Acțiune în justiție de milioane de lire sterline împotriva lui Putin

28 iul. 2014,, 14:38   Externe
6445 17
Foto : rupor24.info
Președintele rus Vladimir Putin s-ar putea confrunta cu o acțiune în justiție de mai multe milioane de lire sterline pentru presupusul său rol în cazul avionului de linie malaezian Boeing-777, doborît foarte probabil de o rachetă sol-aer în estul Ucrainei, în zona controlată de rebelii proruși susținuți de Moscova, după cum a relatat The Telegraph în ediția sa duminicală, citînd firma de avocatură McCue&Partners.

Avocați britanici pregătesc în prezent o acțiune colectivă împotriva președintelui rus la un tribunal din SUA.

Ei consideră că, în fața legii, ar trebui să răspundă nu doar 'separatiștii, care sunt suspectați de lansarea rachetei asupra zborului MH17, dar de asemenea acele persoane și companii — dacă vor fi identificate — care le-au oferit sprijin financiar și material'.

Afacerea ar putea duce la o deteriorare și mai mare a relațiilor dintre Putin și Occident, dar politicienii nu sunt în măsură să stopeze procesul, potrivit ziarului, citat de publicația ucraineană Delo.

Mulți experți cred că o anchetă obiectivă asupra circumstanțelor producerii catastrofei aeriene din estul Ucrainei, soldată cu 298 de victime, ar putea 'dura ani de zile'.

Reprezentanții firmei de avocatură McCue&Partners s-au deplasat săptămîna trecută la Kiev pentru a discuta detalii în această afacere. Familiile victimelor vor fi invitate să se alăture acțiunii judiciare.

După cum scrie presa britanică, 'acțiunea va evidenția inevitabil presupusul rol al Rusiei în conflictul din Ucraina'.

Firma de avocatură McCue&Partners a fost implicată anterior în procese în SUA împotriva dictatorului libian Muammar Ghaddafi, acuzat de finanțarea militanților din organizația Armata Republicană Irlandeză (IRA).

The Telegraph estimează valoarea acțiunii judiciare împotriva lui Putin 'la sute de milioane de lire sterline, poate și mai mult'.

Dacă instanța din SUA va recunoaște cererea ca întemeiată, aceasta ar putea duce la înghețarea activelor bancare din străinătate ale președintelui rus și ale anturajului său, adaugă ziarul britanic. Experții intervievați de publicația britanică au evidențiat dificultățile enorme în cadrul anchetei pe teritoriul controlat de separatiști, iar stabilirea adevărului ar putea dura 'ani', în opinia lor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?