Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Un producător agricol, suspectat de tentativă de sustragere a banilor publici

28 iul. 2014,, 15:00   Societate
4686 0
Foto: uralinform.ru
Un producător agricol din Taraclia este suspectat de tentativă de sustragere a banilor publici în proporţii deosebit de mari din Fondul de subvenţionare a agriculturii.

Solicitat de "Infotag", directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Petru Maleru, a menţionat că este vorba de SRL Smart-Team, care, urmărind scopul de a obţine ilicit mijloace băneşti din Fondul de subvenţionare, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, cerere de solicitare a subvenţiilor în sumă de 9,47 milioane de lei pentru înfiinţarea unei ferme de ovine.

"La cerere au fost anexate certificate de înregistrare a animalelor cu semne vădite de falsificare manifestate prin ştergerea datei naşterii, cît şi a numărului crotaliei. De asemenea, intenţionat a fost majorat costul animalelor importate de la întreprinderea Agro Solei din Bulgaria", a spus Maleru.

Potrivit lui, la 24 iulie 2014 procurorii au efectuat o percheziţie în incinta Agenţiei de Plăţi și Intervenţie pentru Agricultură în biroul 1510, de unde au fost ridicate documentele depuse de SRL Smart-Team pentru subvenţionare. Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală, pornită împotriva factorilor de decizie a SRL Smart-Team.

"De asemenea, pe 25 iulie ofiţerii Secţiei investigare a fraudelor a Ministerului Afacerilor Interne, în baza ordonanţei, au efectuat descinderi în biroul vicedirectorului Agenţiei, Nicolae Ciubuc, ridicîndu-i blocul logic al computerului de serviciu. Acesta este bănuit că a acţionat în cîrdăşie cu factorii de decizie de la Smart-Team", a spus Petru Maleru.

Directorul unei întreprinderi agricole din capitală a fost reţinut de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit că a încercat că dea mită directorului Agenţiei de Plăţi și Intervenţii pentru Agricultură pentru a-l determina să adopte o decizie favorabilă în vederea acordării unor subvenţii de la stat pentru dezvoltarea agriculturii. Potrivit denunţătorului, antreprenorul i-ar fi propus pentru acest serviciu 50 de mii de lei, în schimbul primirii de la stat a subvenţiei în mărime de 1,2 milioane de lei pentru înfiinţarea unei livezi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?