X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Lupu: Decizia Rusiei de a impune embargo este una politică (VIDEO)

28 iul. 2014,, 12:47   Politică
4371 6
Foto: noi.md
Decizia Rusiei de a introduce embargo la producția din fructe și legume din Moldova este una politică. Declarația aparține președintelui Partidului Democrat, Marian Lupu, și a fost făcută în cadrul unui briefing de presă susținut astăzi.

„Partenerii noștri din Est nu au niciun fel de argumente economice de a impune asemenea măsuri, din simplul motiv că Acordul de asociere nu prezintă pericol pentru Rusia. Moldova este un stat mic, cu o economie mică și argumentele că odată cu intrarea în vigoare a Acordului vor apărea riscuri de contrabandă sau reexport nu pot fi întemeiate”, a menționat liderul democraților.

În calitate de exemplu Marian Lupu a adus Serbia, care este parte a două zone de liber schimb concomitent. „În cazul acestui stat nu se aduc asemenea argumente, ceea de demonstrează o dată în plus că decizia respectivă are o conotație politică”, a menționat Lupu.

Liderul PD s-a arătat convins că problema va fi rezolvată. În calitate de argument Marian Lupu a adus Acordul de liber schimb în cadrul CSI, care prevede soluționarea problemei apărute.

Potrivit lui Marian Lupu, pentru susținerea agricultorilor care au avut de suferit de pe urma embargoului se discută posibilitatea acordării unei tranșe de 6-8 milioane de euro pînă la toamnă. Banii urmează să fie alocați de UE pînă la sfîrșitul anului curent. Marian Lupu și-a exprimat speranța că pierderile de pe urma embargoului vor putea fi reduse la minimum de creditul în mărime de 100 de milioane de euro oferit de Polonia, precum și suma de 20 de milioane de lei oferită de Guvern.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?