X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 507
Preşedintele stiri: 4002

Rusia se teme că Ucraina va reexporta fructe și legume din Moldova

28 iul. 2014,, 10:45   Economie
3930 2
Foto: rg.ru
Serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” ar putea interzice importul de producție vegetală din Ucraina în cazul în care se va stabili că are loc reexportul de fructe și legume din Moldova. Informația a fost comunicată de șeful Serviciului rus, Serghei Dankvert, citat de presă de la Moscova.

Potrivit lui Dankvert, „Rosselhoznadzor” presupune că antreprenorii ucraineni ar putea reexporta fructele și legumele moldovenești în Rusia după ce prețurile la această producție în republică au scăzut brusc.

Funcționarul rus a menționat că serviciul fitosanitar rus are și alte pretenții față de producția vegetală din Ucraina, fără a oferi detalii.

Amintim că de pe 21 iulie serviciul fitosanitar rus „Rosselhoznadzor” a interzis importul de fructe din Republica Moldova. În lista produselor care se află la carantină au fost incluse merele, perele, gutuile, caisele, vișinele, cireșele, piersicii, nectarinele, prunele și porumbele. Totodată, „Rosspotrebnadzor” a interzis de pe 18 iulie importul conservelor din fructe și legume din Moldova. „Rosselhoznadzor” a luat decizia respectivă din cauza „încălcării cerințelor internaționale și ruse privind calitatea producției vegetale din Moldova, în care a fost depistată molia orientală”.

Concomitent, Rusia a elaborat un proiect de decizie privind anularea taxei zero la importul unor mărfuri din Moldova, inclusiv vinuri, carne, legume, fructe și cereale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?