Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Transportatorii de mărfuri din Moldova suferă pierderi

25 iul. 2014,, 13:30   Economie
5679 1
Foto: noi.md
Întreprinderile autohtone care prestează servicii de transport de mărfuri, suferă pierderi din cauza embargoului impus de Rusia asupra exportului de fructe şi legume din Republica Moldova. Declarația a fost făcută pentru Agenţia "Infotag" de preşedintele Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Auto din Moldova (AITA), Grigore Bernavschi.

„Evident, din cauza interdicţiei transportatorii vor suferi pierderi. O singură zi de nefuncţionare a frigiderului costă 100 de euro. Mulţi proprietari de automobile le-au luat în leasing sau în credit, iar băncile solicită achitarea creditelor în termenii specificaţi în contract", a spus el.

Cu toate acestea, Grigore Bernavschi mizează pe posibilitatea diminuării riscurilor. El şi-a exprimat speranţa că transportatorii autohtoni se vor reorienta la alte pieţe: din statele Europei de Vest, din ţările baltice, România, Belarus, se vor axa pe transportarea mărfurilor nealimentare, deoarece dispun de vehicule moderne, ce corespund tuturor cerinţelor internaţionale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?