X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina: Iațeniuk a explicat decizia sa de a demisiona

25 iul. 2014,, 02:05   Externe
6343 12
Foto: vlasti.net
Prim-ministrul ucrainean Iațeniuk a decis să demisioneze din cauza destrămării coaliției și a blocării inițiativelor guvernamentale.

Despre aceasta el a scris pe contul său de Facebook.

"Faptul că astăzi nu sînt votate legile și nu avem cu ce plăti sodatul, polițistul, medicul, profesorul, nu avem cu ce cumpăra o pușcă, alimenta un TAB, faptul că azi nu s-a decis să fie umplute depozitele de gaze ucrainene, pentru a putea ierna, pentru a putea să ne eliberăm în sfîrșit de dependența de gazele rusești, este inacceptabil", - scrie el.

Iațeniuk, de asemenea, a subliniat faptul că majoritatea oamenilor doresc alegeri parlamentare.

"Da, majoritatea oamenilor doresc alegeri parlamentare anticipate. Și noi vrem alegeri anticipate. E adevărat", - a subliniat primul-ministru.

Potrivit lui Iațeniuk, guvernul în această situație, are două opțiuni:

"Prima opțiune: s-a dezintegrat o coaliție - prim-ministrul începe procedura de formare a unei noi coaliții. Ce înseamnă acest lucru ? Aceasta înseamnă că primul ministru ar trebui să-i ia în coaliție pe comuniști și regionali. Nu voi face acest lucru sub nicio formă", - a scris Iațeniuk.

Potrivit celei de-a doua variante, în opinia lu Iațeniuk, dacă nu-i o coaliție nouă, iar coaliția în republica parlamentar-prezidențială s-a destrămat, Guvernul și primul-ministru sînt obligați să demisioneze.

" Îmi anunț demisia în contextul dizolvării coaliției și blocării inițiativelor guvernamentale, a declarat Iațeniuk.

Iațeniuk a adăugat: "Ce mă doare cel mai mult acum? Faptul că răsună acum aplauze în Duma de Stat a Federației Ruse. Iată cine a cîștigat. Iată cine sărbătorește azi. Și iată cine azi va împărți cărțile".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?