X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Zborul MH17: Nu există probe de alterare în cazul uneia dintre cutiile negre

24 iul. 2014,, 10:09   Externe
12593 3
Foto : tvzvezda.ru
Anchetatorii care au examinat cutiile negre ale zborului MH17, ce s-a prăbușit la 17 iulie în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord, nu au găsit nicio dovadă de alterare a dispozitivului care înregistrează conversațiile în cabina piloților, relatează AFP.

'Cutia neagră a fost deteriorată, dar memoria sa este intactă și nu s-a găsit nicio probă sau indiciu că aceasta ar fi fost alterată', a indicat, miercuri, într-un comunicat, Biroul olandez pentru Securitate (OVV), care coordonează ancheta.

Înregistratorul de date de voce (cockpit voice recorder) al avionului malaezian Boeing 777 este într-o stare bună, a declarat, la rîndul său, joi, Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO), după cum relatează agenția de presă Ria Novosti.

'Dispozitivul de înregistrare a vocii este în stare bună', menționează într-un comunicat ICAO, organizația ai cărei experți participă la investigarea circumstanțelor și cauzelor care au dus la prăbușirea avionului de pasageri, doborît cel mai probabil cu o rachetă sol-aer în zona controlată de separatiștii proruși în estul Ucrainei.

Înregistratorul de voce este în prezent analizat de specialiști, potrivit comunicatului ICAO, fără să specifice dacă dispozitivul este sau nu în stare bună.

Cutia care înregistrează parametrii de zbor: altitudinea, viteza, poziția GPS a avionului, timpul de funcționare sau poziția anumitor elemente de comandă din cabină urmează să fie examinată în cursul zilei de joi, mai indică agenția de presă rusă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?