Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Kievul a acuzat Rusia de doborîrea a două avioane Su-25 ucrainene

24 iul. 2014,, 01:51   Externe
6708 10
Foto: 24smi.org
Două avioane de vînătoare de tip Su-25 au fost doborîte în apropiere de Donețk de rachete lansate de pe teritoriul Rusiei. O astfel de acuzare a lansat la adresa Rusiei purtătorul de cuvânt al centrului de informare al Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare Andrei Lîsenko.

Lîsenko a declarat că avioanele au fost doborîte la o altitudine de 5200 de metri, iar la această înălțime pot fi atinse numai de sisteme de rachete puternice, tramsmite "Interfax".

Precizarea altitudinii la care se deplasau cele două avioane este importantă, deoarece rebelii au afirmat în mai multe rînduri că dispun doar de rachete de tip sol-aer care pot atinge un plafon de 2.500 până la 3.000 de metri.

Anterior, ministrul apărării al autoproclamatei republici populare Donețk Igor Strelkov a declarat că rebelii au doborît două avioane de tip Su-25 ucrainene în zona Saur-Moghila. Insurgenții au precizat faptul că pilotul unui avion s-a catapultat, iar al doilea avion, deși deteriorat, a zburat spre nord.

De notat că nu este prima dată cînd Kievul încearcă să acuze Rusia pentru distrugerea aeronavelor sale militare, dar autoritățile ucrainene nu au furnizat nicio dovadă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?