Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Hugh Bayley: NATO respectă statutul de neutralitate al Moldovei

23 iul. 2014,, 16:18   Politică
4369 4
Foto: agerpres.ro
Statele membre ale Uniunii Europene şi NATO sînt dispuse să sprijine în continuare eforturile autorităţilor moldoveneşti în procesul de reformare. Declarația aparține președintelui Adunării Parlamentare a NATO, Hugh Bayley, care se află în vizită în Moldova, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu premierul Iurie Leancă.

Oficialul NATO a salutat cursul de integrare europeană şi modernizare promovat de Republica Moldova şi reformele în diverse domenii întreprinse în acest sens. Hugh Bayley a reiterat că NATO sprijină independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova şi eforturile depuse de Chişinău în vederea soluţionării pe cale paşnică a conflictului transnistrean. Președintele AP NATO a subliniat că Alianța Nord-Atlantică respectă statutul de neutralitate a Republicii Moldova, precizînd că NATO are relaţii excelente cu mai multe ţări neutre şi nu există contradicţii între aceste parteneriate şi statutul de neutralitate.

La rîndul său, Iurie Leancă a menționat că Republica Moldova nu are nevoie doar de suport financiar, ci şi de expertiză în realizarea reformelor în justiţie, lupta cu corupţia, modernizarea instituţiilor publice, dezvoltarea economiei şi comerţului, astfel încît să fie create mai multe locuri de muncă.

Republica Moldova este membră asociată a Adunării Parlamentare NATO din luna noiembrie 1994.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?