Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Filat acuză Rusia de acțiuni abuzive

23 iul. 2014,, 12:27   Politică
5672 26
Foto: noi.md
Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) condamnă decizia Federației Ruse de a introduce embargo la producția de fructe și legume din Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de președintele PLDM, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă.

„Prin introducerea embargoului la importul fructelor şi conservelor moldoveneşti, Federaţia Rusă a decis să-i pedepsească nu pe politicienii sau partidele politice din Moldova, ci pe cetăţenii Republicii Moldova, pentru aspiraţiile lor europene. Nu există niciun temei pentru aceste acţiuni neprietenoase, or, produsele din Moldova sînt de cea mai înaltă calitate şi corespund standardelor sanitare internaţionale şi europene”, a declarat Filat.

Liderul PLDM a declarat că există partide politice şi personaje care acţionează împotriva propriei ţări. Comuniştii și socialiştii, toţi fiind antieuropeni, întreprind acţiuni directe, coordonate cu autorităţile de la Moscova pentru a promova embargouri, acţiuni de separatism, de diversiune economică. Ei sînt cei care merg la Moscova şi cer ca cetăţenii propriei ţări să fie pedepsiţi şi persecutaţi”, a declarat Vlad Filat.

Președintele PLDM i-a îndemnat pe agenții economici și pe cetățeni să-i susțină pe producătorii autohtoni, declarînd că Moldova va face față tuturor presiunilor.

Amintim că de la 18 iulie Rusia a interzis importul conservelor din fructe și legume din Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?