Transnistria stiri: 1441
Preşedintele stiri: 4051

Banca Mondială acordă Moldovei 45 de milioane de dolari pentru sporirea competitivităţii mărfurilor ei

14 iul. 2014,, 13:35   Economie
3973 2
Foto: ruvr.ru
Banca Mondială (BM) ajută Moldova să sporească competitivitatea mărfurilor sale.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al reprezentanţei permanente a BM în Republica Moldova, Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat o finanţare în sumă de 45 de milioane de dolari SUA pentru Republica Moldova, pentru Proiectul de ameliorare a competitivităţii II.

Această operaţiune susţine priorităţile Guvernului Republicii Moldova, reflectate în Strategia naţională de dezvoltare "Moldova 2020", care vizează ameliorarea mediului de afaceri, atragerea în economie a investiţiilor directe şi sporirea accesului la finanţare pentru întreprinderi.

"Moldova are o oportunitate extraordinară de a realiza o creştere a sectorului privat bazată pe exporturi, dacă va reuşi să amelioreze mediul de afaceri şi să sporească competitivitatea. Sîntem angajaţi într-o colaborare continuă cu Guvernul în scopul valorificării acestei oportunităţi, astfel încît să contribuim, într-un final, la crearea de noi locuri de muncă şi la o prosperitate mai mare pentru cetăţenii Moldovei," a declarat directorul Băncii Mondiale pentru Moldova, Abdoulaye Seck, care îşi încheie misiunea în ţară.

Din 1992, cînd Republica Moldova a devenit membru al BM, instituţia a acordat republicii peste 1 miliarde de dolari SUA pentru aproape 50 de proiecte. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, suma angajamentelor totale constituind 189,9 milioane de dolari SUA. Domeniile de asistenţă includ reforma cadrului de reglementare şi dezvoltarea mediului de afaceri, educaţia, asistenţa socială, sănătatea, agricultura, mediul şi altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?