Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4054

Rusia a restricționat importul de carne din Moldova

2 iul. 2014,, 13:00   Economie
4588 3
Foto: stanica.info
Începînd cu 5 iulie 2014 este permis importul de carne din Republica Moldova în Federația Rusă numai în carcase, semicarcase și sferturi posterioare şi anterioare, din cauza unei serii de încălcări ale cerințelor veterinar-sanitare și ale normelor Uniunii Vamale, transmite Rosselhoznadzor.

Departamentul rus a luat decizia în cauză după ce una dintre întreprinderile din Moldova a livrat 15 loturi, cu greutatea de 500 de tone, de slănină condimentată de porc, produs care nu dispunea de autorizație pentru livrare pe teritoriul Uniunii Vamale.

"Acest fapt este o încălcare gravă a cerinţelor şi normelor sanitar-veterinare ale Uniunii Vamale și cerințelor internaționale faţă de certificarea producţiei supuse supravegherii sanitar-veterinare", comunică serviciul rus.

Rosselhoznadzor s-a adresat părţii moldoveneşti cu rugămintea de a inspecta întreprinderea în scopul clarificării situației, precum și pentru confirmarea îndeplinirii de către întreprinderea menționată a normelor și cerințelor Uniunii Vamale și Federației Ruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?