X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Perioada de prohibiţie la pescuit se încheie

30 iun. 2014,, 15:40   Societate
5250 0
Foto: realfisher.net
Perioada de prohibiţie la pescuit, instituită în Moldova în legătură cu depunerea icrelor la peşti, se încheie la 30 iunie. Pescuitul va fi permis persoanelor fizice şi juridice în toate bazinele acvatice din ţară, inclusiv în rîurile Nistru şi Prut.

Surse din Serviciul piscicol al Ministerului Mediului au comunicat agenţiei "Infotag" că pescuitul va fi autorizat pe tot parcursul zilei. Cantitatea totală de peşte prins nu va depăşi 5 kg.

Specialiştii serviciului menţionează faptul că, în pofida interdicţiei, se constată o serie întreagă de cazuri de braconaj. 18-25 de procese-verbale de contravenţie s-au întocmit zilnic.

Preşedintele Societăţii Vînătorilor şi Pescarilor, Oleg Ciocoi, a relatat că doar în lacul de acumulare Ghidighici, aflat sub controlul societăţii, au fost găsite peste 35 km de plasă.

"Este nesportiv şi, în genere, pescuitul cu plasă şi comercializarea acesteia trebuie interzis. Cu regret, în legislaţia noastră nu există o lege care să interzică acest tip de pescuit. Preţul acestor plase este de 1 leu pentru un metru, cu 100 de lei, adică 100 de metri poţi recupera uşor preţul plasei cu peştele prins", a declarat Ciocoi.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?