Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Un investitor italian va construi la Tiraspol o uzină de prelucrare a deşeurilor

30 iun. 2014,, 10:15   Societate
7129 6
Foto: tdinform.com
O companie italiană va construi la Tiraspol o uzină de prelucrare a deşeurilor. Anunţul a fost făcut la primul post de televiziune din Transnistria de vicepreşedintele Consiliului orăşenesc, Valeri Zemleacov.

Potrivit agenţiei "Infotag", el a spus că uzina este una modernă şi poate prelucra 250 de metri pătrați de deşeuri menajere solide zilnic, ceea ce depăşeşte cantitatea de deşeuri care se adună în oraş în aceeaşi perioadă de timp.

"Mai este bun prin faptul că prelucrarea este însoţită de producerea energiei electrice".

"Proiectul costă 16 milioane de euro", a spus Zemleacov.

Potrivit condiţiilor investitorului, la proiect trebuie să participe şi oraşul, contribuția căruia trebuie să constituie 15% - peste 2 milioane de euro.

"Am propus partenerilor să contribuie cu proprietate – întreprinderea unde va fi amplasată uzina. Aceasta este fostul Parc Auto Nr. 4, unde astăzi are loc selectarea deşeurilor menajere. Trebuie să efectuăm aprecierea contabilă a obiectului, pentru a participa documentat la contribuţia de construcţie a uzinei", a spus vicepreşedintele.

Autorităţile Tiraspolului consideră proiectul unul profitabil, deoarece va fi lichidată necesitatea de construcţie a unui poligon nou pentru depozitarea deşeurilor menajere solide.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?